Träkvista Sjöscoutkår Birka Scoutdistrikt Svenska Scouter
Träkvista Sjöscoutkår
Scoutkåren med gemenskap och engagemang


Avdelningar Lokaler Programmål Scouttidningar Kontakta oss

Vi behöver bli fler ledare för att kunna ta emot alla barn som vill vara med!

Med vårt nya hus har vi nu de praktiska förutsättningarna klara. Nu behöver vi bli fler ledare — vårt mål är att alla som vill ska ges en plats i kåren.

Scoutledare – en merit för livet

Att vara scoutledare ger många möjligheter att växa som människa och att utvecklas som ledare. Erfarenhet av frivilligarbete är en viktig merit för arbetslivet. I Scouterna lär du dig samarbeta och får leda barn och unga. Det ledarskap man tränar på i Scouterna är särskilt väl anpassade för det. Vi har utbildningar i Värdebaserat ledarskap i samarbete med näringslivet och det finns mallar för hur man beskriver de viktiga erfarenheter man har fått inom Scouterna i sitt CV.

Scouting – ett sätt att växa, både för barn och vuxna

Scouterna är en arena där man skapar sina egna äventyr, lär sig saker, utvecklar samarbete, åker på läger i Sverige och i hela världen, träffar kompisar och framförallt – har kul. Vi arbetar vi med ett lyssnade och stödjande ledarskap. Ledarens uppgift är att släppa fram scouterna och ge dem verktyg för att växa och klara sig själva.
Scouterna är en internationell rörelse med stora möjligheter till internationell erfarenhet. Du kan åka på utbyten och stötta scoutförbund i andra länder eller arbeta som praktikant på någon av världsscoutsorganisationerna.

Intresseanmälan till att bli scoutledare i Träkvista Sjöscoutkår

Om du är intresserad eller bara nyfiken - kom förbi vårt scouthus någon kväll eller skicka ett mail till styrelsen med telefonnummer så återkomer vi till dig och kan berätta mer, styrelsen@trasjo.se.