Träkvista Sjöscoutkår Birka Scoutdistrikt Svenska Scouter
Träkvista Sjöscoutkår
Scoutkåren med gemenskap och engagemang


Avdelningar Lokaler Programmål Scouttidningar Kontakta oss

Nu händer det.... TräSjö-gården

var med och fixa på huset

Hej
vi är några stycken som kallar oss B-styrkan och vi är de som fortsätter med byggandet i TräSjö-gården.
Vi träffas oftast på onsdagskvällarna mellan kl 19 och 22 för att göra en insats. Ibland jobbar vi även en lördag eller söndag och tanken var en dag i månaden men det har inte blivit mer än någon enstaka helgdag.
Vi har under vintern jobbat med det blivande förrådet och det är nu nästan klart så nu flyttar arbetet in i "uthyrningsdelen".

Vi tycker att det vore trevligt om du skulle ha tid och lust att komma med i vår gemenskap och vara med i arbetet.
Att vara med i B-styrkan ställer inget krav på deltagande varje vecka utan man är med när det fungerar och man har lust.
Om du är intresserad så är du välkommen att höra av dig till B-styrkan eller kom ner en kväll och prata med oss och känn dig för om det är något för dig.

Nu på lördag den 10 april kommer vi att ha en arbetsdag då planen är att vi skall byta en bärande vägg mot en balk i Suset, vi jobbar då från kl 9.

Det finns alltså många uppgifter att hjälpa till med!

Vi har påbörjat en projekt lista där de olika projekten har delats ner i mindre delar. Här kan du följa utvecklingen och kanske även bli lockad av att ta hand om ett delprojekt. Notera att du kan kommentera de olika punkterna, t.ex. skriva att du vill ta hand om den eller att du vet var vi kan få tag på billigt material eller något annat som du tycker är relevant. Klicka på knappen nedan för att se listan.

 

 

Fler bilder från arbetet

Historia

Nu när TräSjö-gården är på plats är det lätt att glömma bort allt det som vi gjort för att realisera vår dröm. Är du intresserad av att minnas den långa vägen eller funderar på när gjordes ....... så läs historien här

Adress

Nu har vi fått en gatuadress till huset, Bryggavägen 129 är det.

 

Läget på vår tomt (klicka på bilderna för att se dem i större skala)

Välkommen

Stefan
Kårordförande

Vårat nya hus har blivit möjligt genom bidrag från...Ett stort tack till er!